Reisemål i Spania

Spania reiseSpania kan by på mye, alt fra late dager på en solfylt sandstrand til heftig partyaktivitet, vinsmaking og skikjøring i pyreneene. Utsøkt mat finnes stort sett uansett hvor du reiser, flott kultur og massevis av nye inntrykk. Man går sjeldent feil ved å bestille en tur til Spania. At neste 1 av 5 nordmenn reiser der hvert eneste år bør i seg selv være et godt nok tegn på akkurat det. Nordmenn er ikke alene om å dra til landet heller, nærmere 60 millioner turister drar nemlig her hvert eneste år.

Vi skal forsøke å gi deg litt inspirasjon til din neste Spaniatur.

Sol og bading

Den største grunnen til at vi valfarter utenfor Norges grenser er for å søke sol, varme og klare sandstrender. Med Spanias lange Middelhavskyst er det nok av solsenger og gyldne sandstrender å ta av. Costa del Sol er en av de største turistmagnetene som trekker til seg millioner av turister hver år. Det er et området som ligger sør i Spania og inkluderer områder som Marbella, Fuengirola og Malaga.

Spesielt er området kjent for sine vakre strender og «sydenliv». Her ligger også noen Spania beste golfbaner som passer for både nybegynnere så vel som etablerte golfturister.

For de kulturelle elskerne er også Costa del Sol en perfekt destinasjon. Det ligger mye historie her, og spesielt i Malaga er det mye arkitektur, museumer og stadige nye utstillinger som gjør at det alltid er noe nytt å utforske. Er du i Malaga bør du legge et besøk til det Romerske Teateret. Det ble bygget under den romerske keiseren Augustus og er en historisk viktig bygning som er vel iveratatt.

Storbyferie

Det er ikke bare strandlivet Spania har å by på. Landet egner seg perfekt for å en weekendtur til en storby. Aktuelle destinasjoner man ikke kan gå feil med i så måte er å legge turen til hovedstaden Madrid, Valencie eller ikke minst Barcelona.

I den spanske toppligaen for fotball spiller noe av verdens beste lag, og de tiltrekker seg flere titalls-tusen mennesker på sine hjemmekamper. Selv om du ikke er særlig fotballinteressert vil det å kunne se Lionel Messi i aksjon på Camp Nou, hjemmebanen til Barcelona, være en stor opplevelse.

Er du på reise med en bedre halvdel som er svært fotballinteressert, men du kunne kanskje alikevel ikke brydd deg mindre? Send han eller hun på kamp mens du kan dra på en skikkelig shoppingrunde. At prisnivået i Spania er ganske så mye under det man finner hjemme i Norge, gjør også at en handlerunde kan bli ekstra moro.

Klassisk spansk

Spania er kanskje mest kjent for sol og bading, men landet har en svært rik kultur og historie å by på. Alt fra tyrefekting til mat (les tapas) og vinproduksjon er noen ting som er verdt å utforske videre om du besøker landet.

For en skikkelig «matmons» kan San Sebastian være den ultimate destinasjonen. Det er regnet for å være hjembyen til den spanske tapasen. Her finner du en rekke ulike mindre restauranter som serverer de nydeliske rettene, alt i en liten og koselig by som er perfekt for en romantisk ferie med din utkårede.

Ekstra sikkerhet på turen

Når du reiser, er det fint med litt ekstra trygghet. Et kredittkort kan gjøre dette for deg og din familie. Faktisk er det anbefalt å ha med seg minst to kredittkort på reise, og dersom du klarer å betale tilbake i tide, kan du dessuten spare penger på å betale deler av reisen i forkant med kortet. Da får du for eksempel ofte gratis reiseforsikring med på kjøpet. Men den største sikkerheten ved å ha med seg kortet på selve turen, er at du selv ikke står ansvarlig for eventuell svindel. I tillegg finnes det ekstra kreditt på kortet dersom du skulle trenge mer midler enn du i utgangspunktet hadde tenkt.

Flere tips til bra bruk av kredittkort, finner du i bloggen til Axo.no.